Lilleskolerne - en sammenslutning af frie grundskoler

For bestyrelser og formænd

Lilleskolerne afholder hvert år intromøder for nyvalgte bestyrelsesmedlemmer samt møder for bestyrelsesformænd

Desuden holder foreningen et Lilleskoletræf, som samler skolernes bestyrelser og skoleledere

Lilleskoletræf 2018, træf for bestyrelsesmedlemmer og ledere.

Holbæk Lilleskole og Hotel Strandparken, fredag den 9. marts til lørdag den 10. marts, 2018.

Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer, samfundet anno 2018 stiller lilleskolerne overfor og vi skal diskutere hvordan man som bestyrelse og ledelse i en skoleform, der er noget andet og er organiseret på en særlig måde, kan arbejde sammen om disse udfordringer. Træffet indledes med Repræsentantskabsmødet efterfulgt af et oplæg af Mads Vestergaard om sociale medier, det postfaktuelle spøgelse og hvad det betyder for dannelsen af børn og unge. Aftenen er sat af til festmiddag, festivitas, dans og musik og fornøjeligt samvær med mulighed for at møde bestyrelsesmedlemmer og skoleledere fra andre skoler og høre om deres arbejde.

Lørdag starter med, at vi trækker i arbejdstøjet og i en række workshops diskuterer, hvor og hvordan lilleskolen er udfordret, og hvordan man som bestyrelse og daglig ledelse finder veje i og samarbejder om dette.

Træffet sluttes af med et oplæg af Lars Geer Hammershøj om betydningen af dannelse i en robottid; at evnen til at aflæse følelser, sætte sig ud over sig selv og have humor ikke er så ringe endda.

Hent invitation og program

Gå til tilmelding

Lilleskoletræf 2017, træf for bestyrelsesmedlemmer og ledere

Rørvig Friskole og Rørvig Hotel og Konferencecenter, fredag den 10. marts til lørdag den 11. marts.

Til dette års træf skal vi mødes om engagementet og forandringerne og hvordan det er at arbejde som bestyrelse og ledelse i en skoleform, hvor børnene er skolens præmis og ikke omvendt. Træffet starter med Repræsentantskabsmødet og derefter indtager Rane Willerslev scenen. Til et oplæg om krøllede hjerner, at fejle produktivt og behovet for et opgør med den korrektheds- og fremdriftskultur, der dominerer det danske uddannelseslandskab. Aftenen er sat af til skøn mad og vin, festivitas og fornøjeligt samvær med rig mulighed for at møde bestyrelsesmedlemmer og skoleledere fra andre lilleskoler og høre om deres arbejde.

Lørdag starter med at vi trækker i arbejdstøjet og i en række workshops diskuterer, hvad det er vi brænder og kæmper for, som forældre, bestyrelser og ledelser: hvorfor laver vi lilleskole?

Træffet sluttes af med et oplæg fra Maria Ørskov Akselvoll om det engagerede/involverede forældreskab i skolen.

Hent program og invitation

Gå til tilmelding
 

Lilleskoletræf 2016, træf for bestyrelsesmedlemmer og ledere

Træffet er vel afholdt. Program og invitation til træffet kan læses herunder.

Invitation og tilmelding til Lilleskoletræf 2016. Vanen tro bliver Lilleskoletræffet afholdt på Kobæk Strand Konferencecenter i Skælskør den 1. - 2. april.

Efter Repræsentantskabsmødet skal vi på Lilleskoletræf 2016 mødes om og diskutere og reflektere over, hvordan det er at arbejde som bestyrelse og ledelse i en skoleform, der er noget andet: hvor skolen er for børn. Der vil være foredrag om, hvordan skole og skoleliv tager sig ud i dagens Danmark - set fra et børneperspektiv. Herudover vil det også være muligt at tilmelde sig inspirationsseminarer

Programmet byder på oplæg m.v. som følger:

"Vi får lige en lufter - skolereformen i børnehøjde" v/Ida Wentzel Winther
"Konkurrencestatens pædagogik" v/Brian Degn Mårtensson

Der er selvfølgelig afsat  tid til middag, samvær og festligheder.

Vi glæder os til at se jer.

Hent program/invitation

Tilmelding foretages via Sammenslutningens hjemmeside
 

 

 

 

Find skoler

59 skoler

Vis skoler på kort

Lilleskolernes Sammenslutning