Lilleskolernes Sammenslutning

Alt om lovgivning på skoleområdet

Her finder du nyheder om love, bekendtgørelser m.m. som gælder for frie grundskoler.

Under de enkelte undersider bringer vi de vigtigste regelsæt

Certificering af tilsynsførende, ordningen og uddannelsen

Certificering af tilsynsførende

For at blive certificeret som tilsynsførende skal man opfylde nogle grundlæggende krav: ansøgeren har en uddannelse, der kvalificerer til at undervise i grundskolen, eller ansøgeren har anden tilsvarende uddannelse, hvor ansøgeren har opnået kendskab til hvilke krav, der stilles til undervisningen i grundskolen, eller ansøgeren på anden måde kan dokumentere at have kendskab til hvilke krav, der stilles til undervisningen i grundskolen.

For at blive indstillet til certificering skal den tilsynsførende gennemføre en uddannelse, der omfatter 2X2 dages internatkursus, der i alt indholder 7-10 timer. Uddannelsen udbydes to gange om året. En samlet kursusplan kan findes herunder.

Undervisningsministeriet udsteder certificeringen, mens det er Certificeringsudvalget (bestående af repræsentanter fra skoleforeningerne), der indstiller kandidaterne til certificering, når de har gennemført uddannelsen.

Når en tilsynsførende er certificeret, vil vedkommende blive optaget på en liste, således at andre skoler kan kontakte vedkommende, hvis de ønsker at vælge en tilsynsførende, der allerede er certificeret. Certificeringen gælder i 5 år, hvorefter den tilsynsførende skal gennemgå et kortere kursus for at få fornyet certificeringen.

Honorering af tilsynsførende fremgår af §24 i bekg. om valg og certificering af tilsynsførende.

Kursusplan 2022 og 2023

Ansøgningsskema mv.

Læs mere om tilsynsordningen hos Fordelingssekretariatet

Certificerede tilsynsførende beskrevet hos UVM

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Senest opdateret: 24. august 2022/LL

  • Nyheder & udgivelser
  • Lilleskoler & skoleliv
  • Administration & ledelse
  • Kurser mv.
  • Om os