Lilleskolernes Sammenslutning

Start en ny skole

Her kan du læse om, hvordan du sammen med andre kan oprette en fri grundskole/lilleskole.

Lilleskolernes sekretariat yder naturligvis rådgivning og praktisk bistand i hele processen

Opret en fri grundskole

Startpakke, inspiration til oprettelse af ny skole 

Her kan du læse om, hvordan du sammen med andre kan oprette en fri grundskole/lilleskole. Lilleskolernes sekretariat hjælper jer meget gerne med at komme igang. Vi kan yde rådgivning og praktisk bistand i hele processen, lige fra den spæde start, som en idé eller drøm hos jer, til at skolen stiftes, godkendes af Undervisningsministeriet, finder egnede lokaler, ansætter personale og kommer igang med undervisningen.

For yderligere information kontakt venligst sekretariatsleder Sune Jon Hansen på tlf: 4422 7920 - mobil: 2874 3329 eller

mail til sekretariatsleder Sune Jon Hansen

Du kan bestille hele vores omfattende Startpakke, der inkluderer materialer og udgivelser vedr. Lilleskolernes Sammenslutning og opstart af ny skole. Startpakken er gratis. Hvis du vil vide mere, kan du desuden tilmelde dig vores nyhedsbreve, som udsendes pr. mail. Du bestiller Startpakken og/eller tilmelder dig nyhedsbrevene ved at sende en 

mail til sekretariatsleder Sune Jon Hansen

Lovgivning  

Her kan du læse mere om de love, som frie grundskoler er underlagt. Hvad står der for eksempel om undervisningen? Og hvad skal der til for at få tilskud til en skole?

Lovgivningen - kort fortalt

Økonomi 

Det er vigtigt, at skolens økonomi hænger sammen. Men hvad skal man være opmærksom på i forhold til fx forældrebetaling og bygninger? Hvordan lægger man et realistisk budget? Og hvor store er tilskuddene til skolerne i øjeblikket?

Skolens økonomi  Tilskud

Ledelse og medarbejdere 

Skolens ledelse består dels af bestyrelsen og dels af skolelederen. Derudover spiller medarbejderne en stor rolle. Men hvordan er ansvars- og opgavefordelingen? Og hvad skal man være opmærksom på i den forbindelse?

Bestyrelsen Skolelederen Medarbejderne

Huskelister 

Her finder I nogle oversigter, der kan hjælpe jer i det videre arbejde. Dels i forhold til de tidsfrister, der skal overholdes, dels i forhold til alle de opgaver, der skal løses undervejs.

Tidsplan Tjekliste

Sådan startede vi vores nye skole 

Her kan du læse historier om, hvordan initiativgrupper kom fra ide til virkelighed, og fik etableret en ny skole. Hvad skulle der til? Hvordan gjorde de? Og hvordan går det nu?
 

RINGSTED LILLESKOLE fortæller 

TYBJERG PRIVATSKOLE på Sydsjælland fortæller

ØRESTAD FRISKOLE i København fortæller

ONSBJERG LILLESKOLE på Samsø fortæller 

SKOLEN.COM på Djursland fortæller

Find skoler

59 skoler

Vis skoler på kort

Lilleskolernes Sammenslutning