Lilleskolernes Sammenslutning

Alt om lovgivning på skoleområdet

Her finder du nyheder om love, bekendtgørelser m.m. som gælder for frie grundskoler.

Under de enkelte undersider bringer vi de vigtigste regelsæt

Rettighedsaftaler hos Copydan/AVU-medier

Tv og andet audiovisuelt indhold er ophavsretligt beskyttet. Derfor skal I som skole have en aftale med rettighedshaverne bag for at bruge indholdet i undervisningen. Det sikrer en aftale med Copydan AVU-medier.

Det kan være svært at finde rundt i hvilke rettighedsaftaler der dækker over hvad. Copydan/AVU-medier administrerer tre aftaler, hvor musikaftalen er forholdsvis ny. Andre rettighedsaftaler fx Koda/Gramex og VISDA fremgår af menuen til vensre.

Tvis-aftalen

Aftalen giver sammen med et Film og TV-abonnement hos CFU, adgang til at streame mere end 50.000 tv-udsendelser, kort- og dokumentarfilm via mitCFU. Både for lærere og elever. TVIS-aftalen giver også mulighed for at bruge lovligt indhold fra YouTube, streame fra DR TV og bruge flow-tv fra udvalgte tv-kanaler i undervisningen.

Spillefilmsaftalen

Aftalen giver sammen med et Film og TV-abonnement hos CFU, mulighed for at streame 700 spillefilm til undervisningen fra mitCFU. I mitCFU er der ikke kun film. Der er også pædagogiske vejledninger med tips til, hvordan man kan bruge forskellige film i undervisningen. Til forskellige fag og klassetrin. Og så giver aftalen eleverne mulighed for selv at streame på egne devices. Til gruppearbejde eller hjemmearbejde

En ny musikaftale

Aftalen om musik til læring er en supplerende aftale. Med musikaftalen er rettighederne på plads, når I kopierer musik til brug i undervisningen, f.eks. når I optager eller uploader musik til brug i opgaver og præsentationer, eller hvis I deler en optagelse eller præsentation på egne lukkede netværk.

Musikaftalen koster 15,72 kr. pr. elev pr. år i 2023.

Indgåelse af aftaler og betaling er et mellemværende mellem skole og Copydan - og Lilleskolernes Sammenslutning har intet med aftalerne at gøre.

Læs vilkårene for den nye musikaftale

Få overblikket hos Copydan her

Du kan altid kontakt Copyden for at høre hvilke aftaler din skole har indgået

 

Senest opdateret: 24. april 2023/LL

  • Nyheder & udgivelser
  • Lilleskoler & skoleliv
  • Administration & ledelse
  • Kurser mv.
  • Om os