Lilleskolernes Sammenslutning

Alt om lovgivning på skoleområdet

Her finder du nyheder om love, bekendtgørelser m.m. som gælder for frie grundskoler.

Under de enkelte undersider bringer vi de vigtigste regelsæt

Skolekoncerter - LIVE-musik i skolen

Alle danske grundskolebørn skal møde professionelle koncerter i skoletiden. Sådan lyder ambitionen fra Statens Kunstfond – fulgt op af en stor bevilling på finansloven.

Statens Kunstfond har tildelt Levende Musik i Skolen (LMS), opgaven at sikre alle børn og unge i grundskolen én årlig prof. skolekoncert i hele deres skoletid, og dette 'koncertløfte' skal gælde fra 2025 og frem. Samtidig er der på seneste finanslov givet en ekstrabevilling, så alle koncerter følges af et statstilskud, som dækker over halvdelen af udgifterne til skolekoncerterne. Med skolekoncerterne kan man få professionelle musikere fra øverste hylde ud på skolerne.

Se kunstkataloget her

På nuværende tidspunkt når LMS cirka 350.000 grundskoleelever primært i folkeskolen, og nu er det blevet tid til også at række ud til andre skoleformer. I foråret 2023 er der derfor indledt en særlig indsats for at tilbyde samtlige frie grundskoler professionelle skolekoncerter i et administrativt let tilgængeligt format og med kvalitet og formalia på plads.

Læs mere om Levende Musik i Skolen

Læs case-beskrivelse fra Køge Lilleskole

Senest opdateret: 11. april 2023/LL

  • Nyheder & udgivelser
  • Lilleskoler & skoleliv
  • Administration & ledelse
  • Kurser mv.
  • Om os