Lilleskolernes Sammenslutning

Bliv opdateret

Bestyrelsesposten udkommer elektronisk den første tirsdag i måneden, bortset fra juli og august

Nyhedsbrevet indholder artikler, informationer og kort nyt om skoler, ledelse, lovgivning, tilskud m.v.

Bestyrelsesposten 2009

Bestyrelsesposten nr. 26, 1. december 2009 

Lærere er IKKE ledelsesresistente - selvom man af til hører denne påstand - påpeger Søren Erhard Hansen i formandens klumme. Den gode lærer skal være godt til både at lede og til lade sig lede - og det ser vi udfolde sig hver dag på skolerne! 

Kodeks for håndtering af skoleldersager. Lilleskolernes bestyrelse har sat foreningens guidelines for rådgivning af bestyrelser og skoleledere på skrift. 

Fordele på forsikringer med ny aftale mellem Lilleskolerne og forsikringsmæglerfirmaet Willis. Desuden artikler om revisionsprotokollaternes bemærkninger om manglende personadskillelse, kommunale budgetter til specialundervigning, øgede enhedsomkostninger i folkeskolen og en opsamling af nyhederne fra november måned (Opdateret: 01.12.2009)

Hent Bestyrelsesposten nr. 26

Bestyrelsesposten nr. 25, 3. november 2009 

Er forældrene en udfordring? Så kunne det godt være, at bestyrelsen og skolelederen skulle overveje strategien for forældresamarbejdet - formanden opfodrer til at deltage i regionsmøder om dette teme.  Aalborg Friskole er i fuld gang med at tilbageerobre kreativiteten. Efter nogle år med bøvl og "kolbøtter" har skolens ledelses team igangsat en spændende udvikling, der har givet overskud til at fokusere på de værdierne og de faglige ambitioner, ikke mindst indenfor de kreative musiske fag. 

Desuden artikler om hvilke fagforenigner skolelederne er orgniseret i samt om kommende ændrigner i arbejdsmiljøloven.
(Opdateret: 04.11.2009)

Hent Bestyrelsesposten nr. 25

Bestyrelsesposten nr. 24, 6. oktober 2009 

Fra kommunal landskole til velfungerende lillskole - Sdr. Jernløse Lilleskole er 11 år gammel, har 145 elever god plads inde og ude. Skolen har et stærkt forældrenetværk og er aktiv i at etablere samarbejde med andre skoler på mange niveaer for elever, bestyrelse og medarbejdere. Skolelederen er ikke bleg for at eksperimentere - der skal være plads til ny pædagogik og mod til at genføde sig selv så ideerne om fællesskab ikke svigtes til fordel for alt det målbare. 

Tema om sygefravær - Invitation til regionsmøder i november - orientering om arbejdet i Lilleskolernes bestyrelse og meget mere. BESTYRELSESPOSTEN er et månedligt nyhedsbrev henvendt til skolernes bestyrelsesmedlemmer (Opdateret: 06.10.2009) 

Hent Bestyrelsesposten nr 24

Bestyrelsesposten nr. 23, 8. september 2009 

Gudenåskolen - en sprællevende skole, der vil give børnene selvværd bl.a. ved at satse på det musiske og kreative, og som scorer karakterer over landsgennemsnittetitet - læs skoleportrættet. Orientering om forslag til finanslov for 2010. Orienteringom ny lovgivning - orientering om samarbejdet med andre skoleforeninger og faglige organisationer, samt opsamling på lovgivning, økonomi, kurser og nyheder om og fra skoler siden 9. juni. BESTYRELSESPOSTEN er et månedligt nyhedsbrev henvendt til skolernes bestyrelsesmedlemmer (Opdateret. 08.09.2009)

Hent Bestyrelsesposten nr. 23

Bestyrelsesposten nr. 22, 9. juni 2009 

Tilsynsførende på besøg på en lærerløs lilleskole - det handler om respekt, konkluderer den valgte tilsynsførende. Skoler og gennemsnitskarakterer - ny undersøgelse viser at det ikke gør den store forskel, hvilken skole man går på, når man ser på de gennemsnitlige karakterer i 9. klasse og tager højde for elevernes sociale baggrund. Friheden skal bruges - foreningens nye formand melder ud. Dialog mellem skoleforeningerne om fremtidigt samarbejde. Alt dette og en ajourføring på den senste måneds nyheder om økonomi, lovgivning, overenskomster og medlemsskolerne kan du læse i juni-nummeret (Opdateret: 10.06.2009) 

Hent Bestyrelsesposten nr. 22

Bestyrelsesposten nr. 21, 5. maj 2009 

Skolebyggeri: Børnene med til at bygge drømmeskole - som er bygget på skolens værdier. Nytænkning i arkitektur, byggeproces og økonomi. Reportage om Friskolen i Viborg som har opført en spritny skole. Desuden kan du læse om lønstatistik der sammenligner frie grundskoler med folkesklen, "ledelsesrummet" - det kursus og ledelsesudviklingsforløb for skoleledere (Opdateret: 07.05.2009) 

Hent Bestyrelsesposten nr. 21

Bestyrelsesposten nr. 20, 14. april 2009 

Lilleskolerne er en legeplads, på den gode måde. Tanker om lilleskolernes styrker og muligheder på baggrund af konference om innovative/ kreative skoler. - Referat af repræsentantskabsmøde 2009 - FGF nedlægges pr. 1. august 2009 - Og korte nyheder fra skolerne og om lovgivning, økonomi mm. (Opdateret: 14.04.2009) 

Hent Bestyrelsesposten nr. 20

Bestyrelsesposten nr. 19, 3. marts 2009 

Århus Friskole får vedtaget lov i Ungdomsparlamentet - Forslag om ny ordning for tilsynet med undervisningen - Kollegial supervision er en effektiv problemknuser - Tilsyn og undervisningsfrihed er en fælles sag - Samt korte nyheder fra skolerne og om lovgivning, økonomi mm. (Opdateret: 04.03.2009)

Hent Bestyrelsesposten nr. 19

Bestyrelsesposten nr. 18, 3. februar 2009 

Mødet mellem elev og lærer er skolens kerne - og et møde man aldrig bliver færdig med, mener formanden. Byggeri som element i strategisk ledelse af skolens udvikling. Frie grundskoler sparer det offentlige for rundt regnet 1 mia. kr. om året, skriver FGF´s formand. Aktuelle nyheder om medlemsskolerne, økonomi, lovgivning mm. 

Hent Bestyrelsesposten nr 18

Bestyrelsesposten nr. 17, 6. januar 2009 

Lønpolitik for skolens ledelse. Undervisningsministeriet lukker skole med overraskende nyfortolkning af loven. Evaluering af skolens samlede undervisning skal offentliggøres på skolens hjemmeside. Aktuelle nyheder om økonomi, overenskomster, kurser m.m.  

Hent bestyrelsesposten nr 17

Find skoler

59 skoler

Vis skoler på kort

Lilleskolernes Sammenslutning