Lilleskolernes Sammenslutning

Alt om lovgivning på skoleområdet

Her finder du nyheder om love, bekendtgørelser m.m. som gælder for frie grundskoler.

Under de enkelte undersider bringer vi de vigtigste regelsæt

Covid-19

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke længere kontaktopsporing

De nye testanbefalinger betyder, at en stor del af befolkningen ikke længere behøver at lade sig teste, hvis de får symptomer på covid-19, og derfor er der heller ikke længere behov for, at kontakter til personer med covid-19 bliver testet.

Se nyheden hos Sundhedsstyrelsen

Seneste retningslinjer;

Retningslinjer gældende fra 10. marts 2022

Spørgsmål/svar hos Børne- og undervisningsministeriet

Sundhedsstyrelsen har justeret immunitetsperioden fra 12 uger til 60 dage.

Kontaktopsporingen på skolen skal stadig håndteres. "Øvrige kontakter", som fx omfatter et smittetilfælde i en undervisningsituation, anbefales stadig test på 3. dagen for kontakten til den smittede. Testen kan godt være en selvtest. Læs mere her i denne publikation;

Anbefalinger til kontakter til personer med Covid-19

Øvrige retningslinjer og ny skolehverdag fra tirsdag den 1. februar  

Restriktionerne på Børne- og undervisninsministeriets området videreføres ikke, herunder anbefalingerne om organisering, når Covid-19 pr. 1. februar ikke længere anses for at være en samfundskritisk sygdom.

Se nyheden hos Børne- og Undervisningsministeriet

Betingelserne for at arbejdsgiver kan kræve forevisning af coronapas er således ej længere til stede. Der er stadig anbefaling om indrette sig efter de lokale smitteforhold. Sundhedsstyrelsen har opdateret anbefalinger for selvisolation og anbefalinger i forhold kontakter til personer med Covid-19. Fx anbefales ikke længere isolation ved husstandskontakt til smittet, og har du en positiv test og ingen eller lette symptomer, er din selvisolation nedsat til 4 døgn. 

Sommerens prøver 2022

Regeringen og størstedelen af de restende partier i Folketinget er blevet enige om, at der skal være lokal mulighed for at justere prøvegrundlaget til sommerens prøver i 2022. Fx er det muligt ikke at formulere prøvespørgsmål til de dele af faget, der alene er gennemført som nødundervisning. 

Nyheden fra Børne- og Undervisningsministeriet

Hent vejledning om lokal fleksibilitet ved prøveterminen maj-juni 2022 - fra 27. januar 2022

Vigtige pjecer

Børne- og undervisningsministeriet har samlet en oversigt over materiale, vejledninger, håndbøger mv. til skoler og til forældre og elever.

Se mere her

Graviditet og Covid-19

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til gravide og ammende, men selv uden vaccination kan ansatte under normale omstændigheder tage på arbejde som de plejer. Læs mere herunder i piecen, som er opdateret 28. september.

”gode råd til dig, der er i øget risiko”

Yderligere relevante links;

Coronasmitte.dk

Sundhedsstyrelsen generelt

Styrelse for patientsikkerhed

Vi får en hel del henvendelser med problemstillinger, som ikke lige er til at læse sig til – og derfor vil vi fortsat afholde zoom-møder efter behov, hvor Lilleskolernes Sammenslutning kan være med til at svare på de spørgsmål og understøtte de udfordringer, I står med på skolerne.

Man er altid velkommen til at kontakte os her i sekretariatet.

 

Senest opdateret: 21. februar 2022/LL

  • Nyheder & udgivelser
  • Lilleskoler & skoleliv
  • Administration & ledelse
  • Kurser mv.
  • Om os